V Tednu otroka smo na današnji dan (8. 10. 2021) izvedli 1. kulturni dan v tem šolskem letu, poimenovan po enem izmed najbolj prepoznavnih Suhodolčanovih književnih likov.

Krojačkov dan je bil kot ponavadi zaznamovan s spoznavanjem in z raziskovanjem kulturne dediščine kraja ter z njim povezanimi pomembnimi osebnostmi. Delo je tako potekalo v sproščenem vzdušju v številnih raznolikih delavnicah, ki so potekale na matični šoli, njenih podružnicah ter v ožji in širši lokalni okolici.
Tudi letos je bil poudarek na literarnih delih Leopolda Suhodolčana, delo pa smo prilagodili izrednim razmeram. Učence smo razdelili v manjše skupine znotraj oddelkov, zaradi česar so lahko bili učenci še bolj učinkoviti ter ustvarjalni.
Na razredni in predmetni stopnji (6. r.) so učenci ustvarjali v številnih zanimivih delavnicah. Šestošolci so imeli na razpolago 6 krojačkovih delavnic: likovna delavnica, skriti dnevnik, kuharska delavnica, krojačkove športne igre, jezikovna delavnica in krojačkove namizne igre.
Učenci 7. r. so v sklopu projekta Rastem s knjigo obiskali knjižnico Prevalje, nato pa s pomočjo spletne aplikacije in mobitelov spoznavali kulturne znamenitosti našega kraja. Na podlagi pridobljenih informacij so kasneje izdelali tudi svoje informacijske table.
Osmošolci so se odpeljali na Prežihovino, kjer so imeli voden ogled Spominskega muzeja Prežihovega Voranca (rojstne hiše) in kašče. Učenci 9. r. pa so si ogledali Koroško osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika na Koroškem, Muzej Ravne in Park Ravne, kjer so se seznanili z angleškim tipom parka ter si hkrati ogledali še razstavo na prostem Igre nekoč.
Dan je kljub slabemu vremenu minil v sproščenem in prijetnem vzdušju, kar je bil tudi glavni namen tega dneva dejavnosti.
knjižničarka in koordinatorica
Mojca Pungartnik
Foto: Učitelji

Related Images:

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)