Tretji petek v novembru vsako leto obeležujemo »dan slovenske hrane«, kamor uvrščamo projekt TSZ. Projekt organizirajo: Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, za izobraževanje  in  zdravje.

Učenci so danes zajtrkovali: ržen kruh, domače maslo, med,mleko in jabolko. Vsa živila so pridelana v Sloveniji in so od lokalnih pridelovalcev.

Namen aktivnosti je ozaveščati otroke in starše o pomenu zajtrka, o zdravih prehranjevalnih navadah in jih spodbujati k uživanju doma pridelane hrane.

V avli šole smo ob spremljavi harmonike zapeli pesem Čebelar avtorja Lojzeta  Slaka.

Iz zloženke Čebelica- moja prijateljica pa smo spoznali slovenskega čebelarja Antona  Janša, začetnika modernega čebelarstva. V svojih knjigah je poudaril pomen čebel za okolje, prehrano in zdravje ljudi.

Večina učencev je uživala  v pristni  domači hrani.

 Zapisala: J. Kranjc

Related Images:

(Skupno 225 obiskov, današnjih obiskov 1)